Смазочни материали за ретро- и класически автомобили

Ретро- и класическите автомобили имат специални изисквания по отношение на използваните смазочни материали. Съвременните моторни масла се смесват с добавки. Благодарение на почистващите си свойства те разтварят отлаганията във вътрешността на двигателя. При ретро-и класическите автомобили обаче това причинява запушвания на маслените канали. Това може да доведе до сериозни повреди в двигателя. В допълнение, евентуална несъвместимост с материалите на уплътненията и използваните метали може да предизвика течове, които могат да повредят двигателя.

Ето защо ADDINOL предлага не само моторни и трансмисионни масла с най-новите спецификации и одобрения. Продуктовата гама включва и универсални и специални смазочни материали за по-стари превозни средства, като например моторни и трансмисионни масла, функционални течности, включително практични помощни средства като спрейове и греси.

Брошурата ADDINOL Classics предоставя информация относно богатия асортимент и съдържа множество полезни съвети за правилен избор и използване на подходящите смазочни материали. Можете удобно да изтеглите същата и от нашата секция Материали за изтегляне.