Урмо Арива, технически ръководител на Graanul Invest:

Частната фирма AS Graanul Invest започва своята дейност през 2003 г. и се занимава с горско стопанство, развитие на биоенергетика и производство на електроенергия от възобновяеми източници. Фирмата се развива бързо и в момента е най-големият в Европа производител на дървени гранули или пелети. Произвежданият обем е около 2 милиона тона пелети за година.

Обемът и продължителността на сътрудничество между AS Graanul Invest и Addinol наистина са впечатляващи. Ние сме партньори вече почти 8 години. При това Addinol всяка година излиза победител в търга в условията на тясна конкуренция. Това е признание и благодарност от Graanul Invest за качеството на услугите и продуктите на компания Addinol!

ОAO «Метрострой» — метрото в Петербург

През 2011 г. тържествено беше открита най-дълбоката в Русия метростанция „Адмиралтейская“, изградена от „Управление на механизацията“ – филиал на ОАО „Метрострой“. Дългогодишен бизнес партньор на ОАО „Метрострой“ е компания ООО „Петрадин“, официален дистрибутор на ADDINOL на територията на Руската федерация.

При изграждането на наклонения вход на метростанция „Адмиралтейская“ тунелопробивната машина „Аврора“ излезе от строя, тъй като в резултат на силен хидравличен удар се разкъсаха хидравличните маркучи.

„Част от тунела, която вече беше прокопана, но все още не беше укрепена с пръстени, можеше да рухне всеки момент. Трябваше спешна подмяна на маркучите и маслото“,  каза Алексей Юриев – генералният директор на ООО „Петрадин“.

За да се гарантира стабилна работа на хидравличната система на гигантската машина спешно беше необходимо много голямо количество масло. В резултат на сътрудничеството и бързата организация на работата на специалистите от „Метрострой“ и екипа на ADDINOL, само след няколко часа висококачествено хидравлично масло с отличен вискозитет и температурни свойства беше налято в хидравличната система на „Аврора“. Тунелът беше спасен благодарение на отзивчивостта на екипа на ADDINOL и работата можеше да продължи“ – каза Юриев

След този случай петербургският „Метростой“ взе решение да използва в бъдеще само смазочните материали на ADDINOL.

„Специално внимание заслужава изключително високото качество на смазочните масла ADDINOL, които преминават много сериозна проверка в тунелопробивната машина на фирма Herrenknecht AG, който няма аналог в Русия, и които успешно издържат това изпитание“, – призна директорът на УМ – филиал на ОАД „Метрострой“ Валери Кузнецов. Той също така отбеляза почтеността и професионализмът на екипа на ADDINOL в Русия.

„Впечатляващо е, че предлагате решения, които са насочени преди всичко към повишаване на резултатите от дейността на клиентите“, – отбеляза Кузнецов.

OLKON – най-големият производител на строителен чакъл в северозападния регион на Русия:

Официален представител на Metso International Corporate Group в Мурманска и Архангелска област, а също така и в много градове на Русия е ЗАО „Север Минералс“, чиито основни клиенти са предприятия за добив и преработка на полезни изкопаеми и строителен материал. Клиентът на компанията „Север Минералс“- „ОЛКОН“ (най-големият производител на строителен чакъл в северозападна Русия), взе решение да проведе в рамките на една година изпитване на хидравличното масло на Addinol, за да се убеди в осигуряваната от него икономия, вследствие на използването на по-качествено масло в сравнение с предишното.

„По време на изпитателния период, когато използвахме в системата хидравличното масло на ADDINOL, нито веднъж не се наложи замяна на бутала, тъй като те просто абсолютно не бяха износени“ – каза главният механик на „ОЛКОН“, Андрей Гришин. „Какво беше нашето учудване, когато видяхме цилиндърът на трошачката – той изглеждаше като нов, без следи от корозия и налепи. Вътрешната повърхност беше идеална. Това означаваше, че цилиндърът е годен за по-нататъшна експлоатация“,  отбеляза той.

Продължителните и задълбочени тестове показаха, че може да се постигне  намаляване на разходите в дългосрочен план при използването на по-качествени и скъпи масла.

В миннодобивната техника Metso по време на изпитателния период беше използвано хидравлично масло ADDINOL HVLP 32 TT. Това е всесезонно хидравлично масло с отлични вискозитетно-температурни свойства и висока степен на стабилност при приплъзване. Препоръчва се за хидравлични системи, изложени на съществени температурни колебания.

Рагнар Тийтер, изпълнителен директор на Kreisi Metall OÜ (Естония):

Фирма Kreisi Metall OU, намираща се в гр. Раквере, е успешно развиваща се, прогресивна и иновативна компания, която произвежда качествени ремаркета за дървени трупи и кранове под търговска марка Vahva Jussi. Продуктът Vahva Jussi е известен като в Естония, така и в чужбина. В техниката Vahva Jussi се използват само висококачествени и иновативни компоненти, като част от тях са смазочните материали на ADDINOL.

Компаниите ADDINOL Lube Oil OU и Kreisi Metall OU започват да си сътрудничат през 2007г., т.е. в началото на производствената дейност на Kreisi Metall. Маслата и смазочните материали, внимателно подбрани в рамките на сътрудничеството, оправдаха избора им през годините. Използването им в техниката Vahva Jussi ни вдъхна увереност, че до крайния потребител достига качествен продукт, от който той ще остане доволен. Смазочните материали на ADDINOL осигуряват дълъг срок на експлоатация и надеждност при експлоатация на детайлите дори и в най-екстремни условия на работа. Когато използваме продукти на ADDINOL, можем да бъдем сигурни, че нашите машини ще работят еднакво добре в различни точки на света. Благодарение на правилно подбраните качествени продукти на ADDINOL не ни се налага да се притесняваме за експлоатационната надеждност на техниката.

Верига магазини за търговия на дребно «Лента» (Русия)

„Лента“ е една от най-големите руски вериги за търговия на дребно. Компанията е основана през 1993 г. и към настоящия момент веригата има вече 56 хипермаркета на територията на цяла Русия. Оборотът ѝ за 2011 възлиза на 89,9 млрд. рубли, осигурява работа на над 17 000 души в Русия. През 2008 г. „Лента“ започва сътрудничество с компания  ADDINOL, една от приоритетните сфери на дейност на която е хранително-вкусовата промишленост.

Компания „Лента“ се специализира изключително в продажбата на хранителни продукти. Във всички хипермаркети на веригата „Лента“ има собствени пекарни, където за смазване на опорните лагери на фурните в продължение на много години успешно се използва верижно масло на ADDINOL. „Лента“ е много доволна от това партньорство като високо оценява качеството на продуктите на  ADDINOL и намаляването на разходите в резултат на използването им.

Олег Ковалчук, началник на сервизната служба на ООО «Компания ЛАН» (Украйна):

ООО „Компания ЛАН“ е дилър на известните производители на техника Claas, Lemken, WestfaliaSurge, Dammann, Schmotzer, Amazone в западния регион на Украйна. Целта на фирмата е предоставяне на високо качество на гаранционното обслужване, поддръжката и ремонта на машините на своите клиенти.

Успешното сътрудничество с украинската дъщерна фирма на германския производител на смазочни масла ADDINOL датира от 2009 г. Нашата практика показва, че продуктите ADDINOL са висококачествени смазочни материали и ние потвърждаваме, че през времето, през което използвахме смазочните материали на ADDINOL техническите проблеми в нашата работа намаляха с 10-15 %. Също така сме много доволни от това как компанията „Адинол Украйна“ разрешава техническите въпроси. Препоръчваме ADDINOL и като надежден партньор, и като качествени продукти на този бранд!

Огнян Павлов, председател на управлениято на компания „ЗСК Стоманобетон“ EAД (България):

„ЗСК Стоманобетон“ ЕАД е водеща българска компания в строителния сектор, която е специализирана в проектиране, производство и монтаж на стоманобетонни елементи. При производството на продукти от стоманобетон се използват смазочни материали на ADDINOL. Компанията оценява успешно сътрудничество си с дъщерното предприятие ADDINOL в България, чиито надеждни и професионални специалисти оказват съдействие, винаги на най-високо ниво.