Международната изложба BATA AGRO 2012, която е главната ежегодна селскостопанска изложба в България, се проведе от 8 до 12 май включително на територията на летище Стара Загора. В популярната пролетна селскостопанска изложба, която се организира вече за 3 път, участваха всички водещи предприятия от този отрасъл. Сред изложителите бе също така и представителството на ADDINOL в България, което имаше свой щанд на изложбата.

В изложбата BATA AGRO 2012, организирана от Българската асоциация на търговците на селскостопанска техника, участваха всички най-големи вносители и дилъри на селскостопански машини в България. Участваха също и много други свързани с тази област предприятия, например, дилъри на смазочни материали, инструменти, оборудване за промиване, градинска техника, торове и химични средства за защита на растенията, а също така финансови институции. Целта на изложбата беше да се съберат на едно място българските предприятия от селскостопанския отрасъл, обмяна на опит и оказване на помощ при създаване на контакти за сътрудничество, за да може селскостопанският сектор в България да се развива по-нататък.

С всяка изминала година BATA AGRO става все по-популярна. В сравнение с предишната година, броят на участниците в изложбата през тази година се увеличи два пъти.

Ръководителят на продажбите на ADDINOL на територията на България Яанус Лембер каза: „Изложбата остави много добри впечатления. Имаше много заинтересовани страни и ми се струва, че в България, както и преди, изложбата функционира много ефективно като рекламно средство. Земеделците все пак са консервативни хора, които искат да пипнат нещата със собствените си ръце и не се доверяват на покупко-продажбите по интернет. Затова именно за земеделците тази изложба бе прекрасна възможност да се запознаят със стотици фирми от селскостопанския отрасъл, едновременно с образци техника и със специалисти в тази област. Особено положително бе това, че желаещите можеха да пробват на съседната ливада техниката, демонстрирана на изложбата”.