Днешните модерни моторни масла вече осигуряват производителност на най-високо ниво. Продължаващото развитие на технологиите за двигатели се характеризира с по-компактни дизайни и повишаване на ефективността на горивото. Това от своя страна означава по-високи изисквания за смазочните материали за целия им интервал на приложение. За тези нови изисквания на ПОО, ADDINOL добавя дори два нови топ-продукта в гамата – ADDINOL Economic 020 и Economic 0520 в новите класове на вискозитет по SAE 0W-20 и 5W-20.

И двата продукта показват изключителна ефективност на горивото и по този начин притежават огромен потенциал за икономия на гориво. Отличната защита срещу износване и най-високият капацитет на почистване гарантират най-добрата защита и максимален живота на двигателя. Изключителната стабилност при стареене позволява най-дългите интервали за смяна на маслото и за използването на гъвкави сервизни системи.

Economic 020 и Economic 0520 са моторни масла с намален HTHS-вискозитет. Поради тяхната изключителна течливост при ниски температури и двата продукта показват най-добрата стабилност при стареене и постигат надеждно смазване при всякакви условия на работа. Economic 020 е много подходящ за използване при климат с ниски температури.

Economic 020 и Economic 0520 притежават спецификация API SN със запазване на ресурсите. Това означава, че те вече отговарят на новите изисквания на ПОО от САЩ и Азия. В допълнение към това те отговарят на изискванията съгласно Ford WSS-M2C-945A – тази спецификация включва Ford WSS-M2C-930А и Ford WSS-M2C-925A. Освен това те отговарят на Chrysler MS6395 и GM 6094M.

Спецификации: API SN със запазване на ресурсите, ILSAC GF-5

Отговарят на изискванията съгласно: Ford WSS-M2C-945A, Chrysler MS6395, GM 6094M