Новото масло ADDINOL Premium 0530 C1 попълни серията моторни масла ADDINOL с ниско пепелно съдържание за леки автомобили. Този продукт е предназначен преди всичко за автомобили с дизелови двигатели, изискващи да се използва масло от клас ACEA C1.

ADDINOL Premium 0530 C1 – това е високомощно синтетично моторно масло с понижен вискозитет при висока температура и висок градиент на скоростта на приплъзване (HTHS), произведено по технологията на добавките Low SAPS. Продуктът се отнася към клас SAE 5W-30 и се характеризира със свойствата на Longlife. Маслото отговаря на изискванията на спецификацията ACEA C1 и то може да бъде използвано в транспортни средства, снабдени с модерни системи за рециркулация на отработени газове, включително в автомобили от марките Land Rover, Mazda, Mitsubishi и Jaguar.

ADDINOL Premium 0530 C1 също така е подходящ за бензинови двигатели, изискващи наличието на спецификация ACEA A5/B5. Освен това, продуктът отговаря на изискванията на спецификация JASO DL-1.

Маслото ADDINOL Premium 0530 C1 може да се прилага само в случай, че използването на моторно масло с понижен вискозитет HTHS е разрешено за даден автомобил!