Известната международна изложба-конгрес HUSUM WindEnergy, посветена на вятърната енергетика, вече 25 години е важно място за среща на специалистите в областта на вятърната енергия, а също така и за тези, които се интересуват от тази тема. През тази година мероприятието, организирано на всеки две години, ще се проведе от 18 до 22 септември 2012 г. в Хузум (Северна Германия).

На изложбата HUSUM WindEnergy 2012 ADDINOL ще представи съвсем нови трансмисионни масла и смазки. Те са предназначени специално за приложение в най-модерно оборудване и откриват нови хоризонти пред смазките за вятърни турбини и повишаването на тяхната производителност. В тези качествени продукти е скрит огромен потенциал, благодарение на което става възможно особено ефективното използване на вятърната енергия, и в същото време се осигурява максимална експлоатационна надеждност на всички смазвани възли.

ADDINOL Eco Gear W – това е ново трансмисионно масло от отлично представилата се серия продукти Eco Gear, което е създадено на основата на иновационната рецептура „Advantec”. Продуктът по уникален начин съчетава свойствата на щателно подбраните най-нови синтетични базови масла и високомощни добавки. Това позволява значително да се повиши ефективността на работата на редуктора, което оказва положително влияние върху производителността на оборудването.

ADDINOL Eco Grease PD 2 – това са смазки с продължително действие, предназначени за приложение в условия на максимални натоварвания. Те са специално разработени за дълготрайно смазване и смазване през целия срок на експлоатация на търкалящи лагери, а също така за всички двойки на триене, подложени на износване. Благодарение на иновационния пакет добавки Surftec® тези продукти надеждно и безотказно смазват, а също и предпазват от износване в екстремни условия, например, при силни вибрации, ударни натоварвания, големи и променливи натоварвания, а също така при големи падове на температурата.

Едновременно с изложбата ще се проведе конгрес HUSUM WindEnergy 2012, който този път ще носи названието „Develop the Future!”. Програмата на конгреса, включваща повече от 75 мероприятия, които ще се провеждат всеки ден едновременно в пет зали, на които ще се явят 200 лектора, ще постави актуални въпроси и предизвикателства пред сектора на вятърната енергетика в Германия и в чужбина. Сътрудниците на ADDINOL ще изнесат на конгреса два доклада.