2016г. в Leuna е година на тържества и юбилеи. ADDINOL LUBE OIL GmbH празнува своята 80-годишнина с поглед назад към успешната си история, перфектната пресечна точка между традицията и прогреса. Средната по размерите си компания за производство на смазочни материали е представена в повече от 90 страни по целия свят. Разработвайки и произвеждайки в Leuna повече от 600 високо-ефективни смазочни продукта, ADDINOL предоставя перфектното решение за почти всяко предизвикателство при смазването.

ADDINOL ще отпразнува своята 80-годишнина със свои служители, както и разбира се местни и чуждестранни партньори. Планираните инвестиции, част от които вече са в ход, ще дадат поводи за още празници в бъдеще. По-нататъшното развитие на предприятието предвижда разширение и усъвършенстрване на производствената линия и административния комплекс.

През тази година, 100-годишен юбилей празнува и химическия комплекс в Leuna, където освен ADDINOL, работят още около 100 предприятия от химическата промишленост. Оператора на инфраструктурата в индустриалната зона, InfraLeuna GmbH, отбелязва 20 години от основаването си. Юбилейната програмата започна на 3-ти март 2016 г с церемонията „100 години химически комплекс Leuna“ на която, начело с канцлера Ангела Меркел присъстваха около 500 представители на бизнеса и политиката от Централна Германия.